Samen nieuwe natuur ontwikkelen met klein wonen.

Nieuwe natuur.

Het is tijd voor bottom-up ingrijpen in de opeenstapeling van natuurcrises, waaronder klimaat, stikstof, biodiversiteit, water, bodem, enzovoort. Wij transformeren agrarische grond naar 70% natuur, terwijl het woonbos 29% bos en slechts 1% wonen behoudt. Door deze transformatie en de aansluiting met het natuurnetwerk kunnen we bestaande natuur robuuster maken en de maximale meerwaarde voor het landschap realiseren.

Functie combinatie.

Door wonen als financiële motor te gebruiken, wordt de aanleg en het beheer van hoogwaardige nieuwe natuur haalbaar. Het combineren van verschillende functies, zoals wonen en de aanleg van nieuwe natuur, biedt nieuwe mogelijkheden om diverse uitdagingen en huidige problemen aan te pakken. Wij geloven in de kracht van combineren!

Kleine eco-woningen.

In het woonbos staan hoogwaardige, permanente en duurzame eco-woningen met een natuurlijke uitstraling. Onze energieneutrale, circulaire en biobased woningen passen perfect bij de omgeving. Klein wonen is een duurzame aanpak die goed te financieren is en investeert in lange termijn kwaliteit en duurzaamheid. Hierdoor behouden we de kwaliteit, voorkomen we verrommeling en versterken we de band met de gemeenschap en omgeving

Onze Missie.

De Woonbos Coöperatie heeft de missie om bottom-up natuur te ontwikkelen in Nederland. Nieuwe natuur voor het herstel van de biodiversiteit. Om de robuustheid van bestaande natuur te vergroten en de gevolgen van klimaatverandering te dempen.

En om natuurlijke leefomgevingen creëren waar kleinschalig en duurzaam wonen in het groen mogelijk is en tot in de verre toekomst betaalbaar voor iedereen. Waar bewoners een sterke verbinding ervaren met hun omgeving en allemaal een bijdrage aan onze missie kunnen leveren.

In het hele land nieuwe natuur ontwikkelen met kleine, ecologische woningen: Woonbossen.

De natuur heeft onze top prioriteit

De Woonbos Coöperatie

De wooncoöperatie is in eigendom van haar bewoners. Deze koopt agrarische grond, legt nieuwe natuur aan en bouwt en beheert de woningen en de natuur.

Meld je aan en blijf op de hoogte.

Volg onze nieuwsbrief - Op weg naar klein wonen in nieuwe natuur.